• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

iZMiR DERNEK DUYURUSU 

Izmirdeki Dernegimizin daimi ayakta kalmasi için Kira,Elektrik ve Suyumuzu ödeye bilmemiz için yardima,Ayrica ihtiyaci olan dara düsen Hemserilerimiz icin yardimlariniza ihtiyac vardir.

Haydi KITRELILER Zaman yardim Zaman Dayanisma zamani 

Finansbank iban no : TR77 0011 1000 0000 0062 2889 33 

Bu iban nota havale edebilirsiniz


DERNEK ÜYELERIMIZE DUYURU
 Ankara dernegimize ait olan yarim daire diger ortagimizdan satin alinarak Dernegimiz tarafindan ödemesi yapilmistir.

Bu nedenle dernegimize 'aidat borcu' olan hemserilerimizin borçlarini en kisa zamanda ödemeleri rica ederiz.

saygilarimla yönetim kurulu adina

Adnan BASATA.


Köyümüzde yapmis oldugumuz 'Cok amacli Salon' eksikleri tamamlanmis olup yemek yapilacak servise hazir hale getirilmistir. Emegi gecen tüm hemserilerimize tesekkür eder saygilar sunarim Adnan Basata


Hemserilerim,Sayın Üyelerimiz Kitreli Derneklerimize katkılarınızı bekliyoruz.


Niğde Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
"İnsanda Güzel Olan Yüzdür, Yüzde Güzel Olan Gözdür. Ama İnsanı İnsan Yapan, "Ağzından Çıkan Sözdür"
Sponsorlarımız
Kitreli Kükürt Artik Sit Alani DegiL

Sit Alanlarının Niteliği Değişti

  • 03 Ocak 2018

Artık Sit Alanı Değiller

Niğde’de Gebere Barajı, Gümüşler Kasabası, Kitreli Uyuz Göleti, merkez Tepe Bağları Doğal Sit Alanı Koruma Statüsünden çıkarılırken Ulukışla ilçesi Bolkar Dağları Karagöl, Çiniligöl Mevkii’nin sit alanı statüsü de Nitelikli doğal koruma alanı olarak değiştirildi.

Geçtiğimiz Günlerde Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik bakanlığı arasında gerçekleşen yazışmalar neticesinde Niğde’de Doğal Sit Alanı Koruma Statüsünde bulunan 4 bölge bu kapsamdan çıkarıldılar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca başlatılan Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel araştırma projesi kapsamında statüleri değiştirilen bölgelerin hangi amaçla projelendirileceği ve bu projenin içeriğinin ne olduğu ise merak konusu oldu. Konu hakkında henüz tam detaylı bir bilgilendirme ve açıklama bulunmazken bu projelerin tam içeriğinin ve amacının ne olduğunu yetkililerin açıklanması bekleniyor.

ALINAN KARAR?

Alınan kararda Niğde Gebere Barajının 2. derecede doğal sit alanı koruma statüsü, Merkez Gümüşler Kasabası’nın 1. derecede doğal sit alanı koruma statüsü, merkez Tepe Bağları 3. derece doğal sit alanı koruma statüsü değişerek Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı ilan edilirken Niğde Çiftlik ilçesi Kitreli Uyuz Göleti 3. derecede doğal sit alanı koruma statüleri iptal edilerek bu statüde Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak  değiştirildi.   Ayrıca Niğde Uluışla ilçesi Bolkar Dağları-Meydan Yaylası’da bulunan Karagöl ve Çinili Göl Mevkii’nin doğal sit alanı olan bölgelerini bir kısmının “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.

Nitelikli Koruma Alanları Ne Anlama Geliyor?

Doğal yapısı değişmemiş veya az değişmiş, modern yaşam ve önemli ölçüde insan faaliyetleri tarafından etkilenmemiş, doğal süreçlerin hakim olduğu, koruma amaçlarına uygun olarak yörede yaşayanların alanın mevcut kaynaklarını kullanmasını sağlayarak doğal hayata dayalı geleneksel yaşam şekillerinin korunduğu kara, su, deniz alanlarıdır.

Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları

Kesin korunacak hassas alanlar veya nitelikli doğal koruma alanlarını etkileyen, bu koruma bölgeleri ile bütünlük gösteren, korumaya katkı sağlayacak, doğal ve kültürel bakımdan uyumlu düşük yoğunlukta faaliyetler, turizm ve yerleşimlere izin veren alanlardır.

Gebere Barajı

Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bakanlık arasında yapılan yazışmada yer alan görüş ve sonuç şu şekilde: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca başlatılan Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Biimsel araştırma projesi kapsamında Niğde ili merkez İlçe Gebere Barajı, 2. Derece Doğal Sit Alanı koruma statüsü yeniden değerlendirilmiş olup, söz konusu alanın 2. Derece Doğal Sit Alanı tescilinin iptaline ilişkin Nevşehir tabiat varlıkları Nevşehir Koruma Bölge Komisyonu’nun 24.08.2017 tarih ve 981 nolu kararı, 644 sayılı Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 13/A Maddenin 2. Fıkrası uyarınca. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı makamının 28.11.2017 tarih ve 14656 sayılı Olur’u ile onaylanmış olup ilam işlemlerinin yapılması için il Müdürlüğünüze gönderilmiştir.”

Gümüşler Kasabası

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca başlatılan Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Biimsel araştırma projesi kapsamında Niğde ili merkez İlçe Gümüşler Kasabası 1. Derece Doğal Sit Alanı koruma statüsü yeniden değerlendirilmiş olup, söz konusu alanın 1. Derece Doğal Sit Alanı tescilinin iptaline ilişkin Nevşehir tabiat varlıkları Nevşehir Koruma Bölge Komisyonu’nun 20.06.2017 tarih ve 917 nolu kararı, 644 sayılı Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 13/A Maddenin 2. Fıkrası uyarınca. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı makamının 29.11.2017 tarih ve 14406 sayılı Olur’u ile onaylanmış olup ilam işlemlerinin yapılması için il Müdürlüğünüze gönderilmiştir.”

Tepe Bağları

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca başlatılan Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Biimsel araştırma projesi kapsamında Niğde ili merkez İlçe Tepe Bağları III. Derece Doğal Sit Alanı koruma statüsünün Doğal Sit – Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescil edilmesini içeren Nevşehir tabiat varlıkları Nevşehir Koruma Bölge Komisyonu’nun 21.07.2017 tarih ve 9153 nolu kararı, 644 sayılı Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 13/A Maddenin 2. Fıkrası uyarınca .11.2017 tarih ve 14358 sayılı Olur’u ile onaylanmış olup ilam işlemlerinin yapılması için il Müdürlüğünüze gönderilmiştir.”

Kitreli Uyuz Göleği

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca başlatılan Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Biimsel araştırma projesi kapsamında Niğde ili Çiftlik İlçesi Uyuz Göleği III. Derece Doğal Sit Alanı koruma statüsünün Doğal Sit – Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak 24.08.2017 tarih ve 981 nolu kararı, 644 sayılı Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri hakkında Kanun Kanun Hükmünde Kararname’nin 13/A Maddenin 2. Fıkrası uyarınca 28.11.2017 tarih ve 14356 sayılı Olur’u ile onaylanmış olup ilam işlemlerinin yapılması için il Müdürlüğünüze gönderilmiştir.”

Uyuz Göleti İçin Ne Denmişti

Uyuz Göleti bildiğimiz üzere geçtiğimiz yıl içinde bazı basın yayın organlarında yer almış ve hatta Meclis gündeminde de yer almıştı. Konu ile ilgili olarak 2017 yılında yapılan değerlendirmede sorulan soru üzerine dönemim Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bir talep gelirse suyun içeriğinin incelenebileceğini açıklamıştı. En son bu konuyla gündeme gelen bu gölet 2016 yılı içerisinde de haberlere konu olmuştu. 2016 yılında yer alan haberlerde de bu gölet yakınlarında tarihi bir hanın yer aldığını söylenmiş bu konuda da çalışma istenmişti


Okunma Sayısı: 2008


18.116.36.192








DİĞER HABERLER

Radyo Kitrelimiz
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
beyzat sönmez
Ihlara dan öte yana yolum düştü Kitreli ye öyle güzel ki Kitreli yollarına ölem ölem

beyzat sönmez
ana vatanımsın baba yurdumsun ne yapsam da yine unutulmuyor

nuriye ayhan altiner
benim babam kitreli annem aksaraylı cok kucukdum hayal.meyal hatirliyorum bir kere geldim...suan istanbulda yasiyorum aklim orada merak ediyorum babamın köyüne en kısa zamanda gelmek istiyorum.muhtarla tanışmak ziyaret etmek isterim herkese selamlar saygılar sevgiler


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız
Niğde Çiftlik Kitreli Beldesi © Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Hazır Köy Sitesi
Top