• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

iZMiR DERNEK DUYURUSU 

Izmirdeki Dernegimizin daimi ayakta kalmasi için Kira,Elektrik ve Suyumuzu ödeye bilmemiz için yardima,Ayrica ihtiyaci olan dara düsen Hemserilerimiz icin yardimlariniza ihtiyac vardir.

Haydi KITRELILER Zaman yardim Zaman Dayanisma zamani 

Finansbank iban no : TR77 0011 1000 0000 0062 2889 33 

Bu iban nota havale edebilirsiniz


DERNEK ÜYELERIMIZE DUYURU
 Ankara dernegimize ait olan yarim daire diger ortagimizdan satin alinarak Dernegimiz tarafindan ödemesi yapilmistir.

Bu nedenle dernegimize 'aidat borcu' olan hemserilerimizin borçlarini en kisa zamanda ödemeleri rica ederiz.

saygilarimla yönetim kurulu adina

Adnan BASATA.


Köyümüzde yapmis oldugumuz 'Cok amacli Salon' eksikleri tamamlanmis olup yemek yapilacak servise hazir hale getirilmistir. Emegi gecen tüm hemserilerimize tesekkür eder saygilar sunarim Adnan Basata


Hemserilerim,Sayın Üyelerimiz Kitreli Derneklerimize katkılarınızı bekliyoruz.


Niğde Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Derya büyüktür ama herkes kabı kadar alır
Sponsorlarımız
KİTRELİ'DE JEOTERMAL KAYNAK ARAMA ÇALIŞMALARINI DURDURDU

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer 

Maden Teknik Arama

KİTRELİ'DE JEOTERMAL KAYNAK ARAMA ÇALIŞMALARINI DURDURDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Kitreli Uyuz göletindeki jeotermal sondaj çalışmalarının sonuçlarına ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Bakan Albayrak, bölgede sıcaklığı 30 derece ölçülen bir sıcak su kaynağı tespit edildiğini, bölgenin etrafından yapılan çalışmada ise sondaj sıvısı sıcaklığının 17 derece ölçüldüğünü, bu nedenle farklı sondaj çalışmalarına gerek duyulmadığını açıkladı.

26 Ekim 2017

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Kitreli’de halk arasında Uyuz göleti olarak bilinen sıcak su kaynağında, Maden Teknik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından jeotermal enerji arama çalışmalarından çıkan sonuçlara ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bananı Berat Albayrak’a yazılı soru önergesi yöneltti. Gürer, ara çalışmalarından nasıl bir sonuç çıktığını ve Uyuz göletinin suyunun tedai amaçlı kullanılıp kullanılmayacağını sordu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise Niğde ili Kitreli bölgesinde, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Niğde ili Jeotermal Enerji Aramaları Projesi kapsamında, Kuvaterner yaşlı volkanit ve piroklastik jeolojik birimleri içerisinde, sıcaklığı 30,5 °C ölçülen bir adet sıcak su kaynağı tespit edildiğini açıkladı.

Bakan Albayrak, söz konusu sahada, mevcut sıcak su kaynağının yakınında, yapılan sondajlarda 140 m. derinliklerde 17 °C sondaj sıvısı sıcaklığının ölçüldüğünü, herhangi bir Jeotermal anomaliye rastlanmadığını ifade ederek, “Bu nedenle de, Niğde ili Kitreli Bölgesinde, alanın teknik olarak jeotermal kaynak anlamında olumsuz değerlendirildiğinden, sahada farklı bölgelerde sondaj yapılmamıştır” açıklamasında bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Uyuz göleti suyunun tedavi amaçlı kullanılıp kullanılmayacağı konusunun ise bakanlılarının görev, yetki ve sorumluluk alanına girmediğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2017

 

Kitreli için umut yok                                                                         8 Haziran 2017 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde ili, Çiftlik İlçesi, Kitreli Köyünde MTA’nın yaptığı çalışmayı sordu.

ANKARA (Anayurt)- Niğde İli Çiftlik İlçesi Kitreli Köyü’nde MTA’nın yaptığı çalışmalarla ilgili CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer’in sorduğu soruya Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak yanıt verdi.

Kitreli Uyuz Gölet’inde yapılan çalışmaların son durumunun merak konusu olduğunu söyleyen Gürer konuyu şu soruyla gündeme getirdi; “Kitreli uyuz göletti olarak tanımlanan bölgede MTA tarafından yapılan farklı özellikte su sondajlarından nasıl sonuç elde edilmiştir?”

Niğde Milletvekili Gürer’in sorusunu yanıtlayan Kaynak şunları aktardı:

“Niğde ili Kitreli bölgesinde Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünce yürütülen Niğde Jeotermal Enerji Aramaları Projesi kapsamında söz konusu alanda kuvaterner yaşlı volkanik piroklastik jeolojik birimler içerisinde sıcaklığı 30,5 derece ölçülen bir adet sıcak su kaynağı doğal çıkış tespit edilmiştir. Bunun yanında, söz konusu sahada mevcut sıcak su kaynağının yakınında MTA tarafından yapılan maden arama çalışmaları kapsamında sahada 140 metre derinliklerde 17 derece sondaj çamur sıvısı sıcaklığı ölçülmüş olup yapılan maden arama sondajlarında herhangi bir jeotermal anomaliye rastlanmamıştır.”

 

 


Okunma Sayısı: 1207


13.58.244.216








DİĞER HABERLER

Radyo Kitrelimiz
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
beyzat sönmez
Ihlara dan öte yana yolum düştü Kitreli ye öyle güzel ki Kitreli yollarına ölem ölem

beyzat sönmez
ana vatanımsın baba yurdumsun ne yapsam da yine unutulmuyor

nuriye ayhan altiner
benim babam kitreli annem aksaraylı cok kucukdum hayal.meyal hatirliyorum bir kere geldim...suan istanbulda yasiyorum aklim orada merak ediyorum babamın köyüne en kısa zamanda gelmek istiyorum.muhtarla tanışmak ziyaret etmek isterim herkese selamlar saygılar sevgiler


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız
Niğde Çiftlik Kitreli Beldesi © Copyright 2019  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. Hazır Köy Sitesi
Top